Okolí / Sport / Cyklistika, cykloturistika

Kolem po Piešťanech a okolí

Piešťany jsou rájem pro cykloturisty. Město a jeho okolí jsou rovinaté, a proto vhodné i pro netrénované cyklisty, seniory, či rodiny s dětmi.

 

V blízkosti hotelu vede Cyklochodník Dubová a též Cyklookruh kolem Sĺňavy. Městem a jeho okolím vedou významné cyklomagistrály:

 

Vážská cyklomagistrála:

soubor vyznačených cyklotras podél řeky Váhu od Madunic přes Piešťany a Trenčín do Žiliny. Většinou vedená po vážských hrázích a asfaltových účelových komunikacích, jako i po státních cestách. Hlavní trasa vede od madunické hydroelektrárny mezi kanálem a Váhem při vodním dílu Slňava do Piešťan. Odtud pokračuje přes Nové Město nad Váhem přes Beckov do Trenčína a Nemšové. Zde po státní cestě vede přes Púchov, Povážskou Bystřici, Bytču do Žiliny.

 

Malokarpatská cyklomagistrála:

dálková cyklotrasa vedoucí pod Malými Karpaty. Začíná v Novém Městě nad Váhem a přes Čachtice, Vrbové, Trstín, Bukovou, Pernek vede do Vysoké při Moravě, kde končí. Většinou je vedena po státních cestách.

 

Kopaničarská cyklomagistrála:

vede napříč Myjavskou pahorkatinou. Začíná v Povážanech na Vážské cyklomagistrále a pod Čachtickým hradem, přes Starou Turu a Myjavu vede do Senice, kde končí. Většinou je vedena po státních a účelových cestách.

 

Top
Close